Pro 3×3 Tour Trogir

Provedite ovaj Svibanj uz sportska događanja!

Grad Trogir ove godine ima čast biti jedan od domaćina druge sezone PRO 3X3 TOUR, serije međunarodnih turnira u košarci 3×3, koji će se održati na atraktivnoj lokaciji – igralištu postavljenom na rivi podno kule Kamerlengo.

Ovogodišnji Tour se od druge polovice svibnja do kolovoza 2023. održava na atraktivnim lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske, a u petak i subotu, 26. i 27. svibnja 2023. godine bit će premijerno predstavljanje novog olimpijskog sporta stanovnicima i posjetiteljima Trogira.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji je izazvao veliko zanimanje igrača, publike i javnosti. O uspjehu ovog turnira svjedoče prošlogodišnje brojke sa preko 500 natjecatelja iz TOP 20 svjetskih i hrvatskih ekipa te više od 20 tisuća gledatelja uživo tijekom cijelog Toura. PRO 3X3 Tour 2023. krasi prestižni status FIBA Quest što znači da će pobjednik finalnog turnira u kolovozu zaigrati na World Tour u Debrecenu (Mađarska), a pobjednike svakog turnira očekuju vrijedne novčane nagrade.

Nagradni fond za svaki od turnira u organizaciji Udruge PRO 3×3 iznosi:
1. nagrada = 2.000,00 EUR
2. nagrada = 800,00 EUR
3. nagrada = 400,00 EUR

Ovaj će dvodnevni turnir ugostiti vrhunske seniorske i juniorske ekipe, koje će svoje majstorske poteze izvoditi u popodnevnim i večernjim satima. Zasigurno nas očekuje adrenalinski sportski vikend obilježen spektakularnim košarkaškim okršajima.

Osim toga, želja za promicanjem novog olimpijskog sporta potaknula je i organiziranje Kids Day programa koji je namijenjen djeci i mladima. Tako će djeca imati prigodu odslušati i odgledati kratku edukaciju o 3×3 košarci i njezinim pravilima, ali i zaigrati na pravom igralištu sa službenom loptom.

Kako je bilo provjerite u galeriji:

Sva prava zadržava pro3x3.hr


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.