Otkrijte čarobni otok Čiovo

Spoj drevne povijesti i modernog luksuza.

Čiovo je otok mostom povezan sa Trogirom koji je uvršten na listu zaštićene UNESCO baštine. Ovaj zapanjujući otok svojevrsni je morski raj sa mnoštvom prekrasnih plaža duž cijelog otoka. Jednako tako, savršeno je mjesto za uživanje u otočnom životu bez potrebe odlaska na brodske palube.

Ovaj bujni zeleni otok ima tipičnu mediteransku vegetaciju prekrivenu stablima maslina, badema i smokava, vinogradima, citrusima i voćem. Još iz doba starih Grka, lokalno stanovništvo njeguje tradiciju proizvodnje vlastitog ekstra djevičanskog maslinovog ulja i vrhunskih vina.

Na otoku se nalazi nekolicina manjih sela sa srednjovjekovnim crkvama i samostanima koji pripovijedaju zanimljive legende i priče. Neki od njih su dominikanski samostan i crkva Svetog Križa iz 15. stoljeća ili zapanjujuća crkva Gospe od Prizdinice u Slatinama.

Ovaj je otok idealna lokacija za opuštanje i odmor. Možete se relaksirati ispijajući egzotične koktele na predivnim plažama duž cijelog Okruga Gornjeg. Ukoliko više preferirate mirniji odmor postoji niz izoliranih plaža sa netaknutom prirodom i vegetacijom u Okrugu Donjem, Slatinama i Arbaniji.

Pustolovci mogu zadovoljiti svoj avanturistički duh istražujući ljepote otoka bilo trčanjem, šetnjom ili vožnjom bicikla, pritom uživajući u fantastičnim vidikovcima. Također, tu su i razni vodeni sportovi kao što je sup, jet ski, ronjenje, parasailing ili samo plivanje. U Mavarštici možete pohađati školu ronjenja kao i ronilačke izlete koji vas vode do najljepših podvodnih stijena. Vi samo trebate odabrati omiljenu aktivnosti!

Čiovo je uistinu otok koji nudi impresivan spoj netaknute prirode i kulturnih znamenitosti s uzbudljivim aktivnostima, modernim smještajem i vrhunskim restoranima.


Objavljeno

u

autor/ica

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site is registered on wpml.org as a development site.