Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2023. godini na području grada Trogira.

Turistička zajednica grada Trogira po prvi puta ove godine organizira Natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona u 2023. godini na području grada Trogira.

Ovim putem zahvaljujemo svim našim mještanima koji ulažu svoje vrijeme i trud u uređenje svojih okućnica, balkona, vrtova i prozora te tako pridonose estetskoj prezentaciji našega grada. Vaši su cvjetni aranžmani, sadnice i ukrasni pitari simbol truda i jedinstveni ukras grada Trogira.

Jedan od glavnih ciljeva ovoga projekta je potaknuti i ostale građane na uređenje svojih okućnica kako bi se doprinijelo zelenijem i uređenijem mjestu za život. Na taj način iskazujemo brigu za dugoročno i održivo očuvanje okoliša i planeta.

Stoga pozivamo sve one koji nisu prijavili svoje mirisne i šarene vrtove da to učine do 15. lipnja 2023. godine te pokažu svoju maštovitost u botaničkom dizajnu.

Natjecati se možete u dvije kategorije:

  • Okućnice i vrtovi
  • Balkoni i prozori (uvažavajući specifičnost stare gradske jezgre)

Sudjelovanjem u Natječaju možete inspirirati svoje sugrađane sa kreativnim rješenjima te ih potaknuti na uređenje, a uz sve to možete osvojiti i vrijedne novčane nagrade u sljedećim iznosima:

  1. mjesto  700€
  2. mjesto  500€
  3. mjesto  300€

Dobitnike iz svake pojedine kategorije za prva dva mjesta bira Povjerenstvo, a za treće mjesto bira publika putem društvenih mreža. Povjerenstvo za ocjenu prijavljenih čine: Marin Piveta, mag.oec., direktor Turističke zajednice, Jasna Popović, dipl.pov. umjetnosti i etnologinja, pročelnica Konzervatorskog odjela u Trogiru pri Ministarstvu kulture i medija RH, Viktor Novak, dipl.oec., zamjenik gradonačelnika Grada Trogira, Nikolina Tomaš, mag.ing.agr., rukovoditelj sektora održavanja javnih površina pri Trogir holdingu d.o.o., te Mihaela Milat, mag.ing.arch., arhitektica predstavnica tvrtke GEOART d.o.o.

Detalje Natječaja uz obrazac za prijavu i obrasce za bodovanje pronađite linku: https://www.visittrogir.hr/hr/local/public-calls/natjecaj-za-izbor-najljepse-okucnice-i-balkona-u-2023-godini

Prijaviti se mogu svi građani s područja grada Trogira, a prijave se zaprimaju do 15.06.2023., putem maila [email protected], poštom ili osobno u uredu Turističke zajednice na Trgu Ivana Pavla II. od ponedjeljka do subote od 8 do 20 sati te nedjeljom od 9 do 14 sati.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.