Izložba “Jazz” – 14. Salon Likovne udruge Trogir

6.6.-29.6.2024. | MUZEJ GRADA TROGIRA

U izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira, u glavnoj gradskoj ulici, od 6. lipnja do 29. lipnja 2024., od ponedjeljka do subote ujutro 10:00 – 13:00 te poslijepodne 17:00 – 20:00., traje izložba “Jazz” – 14. Salon Likovne udruge Trogir.

Nakon što su prošle godine “Putovali tišinom”, a pretprošle stvarali na temu “Blue(s)”, članovi Likovne udruge Trogir ove se godine predstavljaju temom “Jazz”, no ne (samo) u smislu “viđenja glazbe”, odnosno pretvaranja glazbene umjetnosti u likovnu, već u smislu ekspresivnih improvizacija, izlazaka iz zoni komfora i pomicanja vlastitih umjetničkih granica. Na tradicionalnom Salonu ove godine izlažu Anđelka Balov, Dijana Engelmann, Magdalena Kudelik, Maja Maljković Zelalija, Snježana Matić, Snježana Mayer, Daria Opačak Škaro i Judita Peran.

Izložba se sastoji od slika, skulptura, fotografija i nakita te je prodajnog karaktera.

“Kontemplacija u tišini atelijera nije praznina nego platno puno mogućnosti koje nam ostavljaju izbor u introspektivu. Istraživanje svih nesavršenosti koje će postati onaj bolji dio nas. Putevi pod nogama nas vode u nove svjetove, a svaki dan se pokaže kao novi početak, kao i potez kistom na platnu. I Jazz u prostoriji punoj mirisa, boja, ritma koji nas vodi, uvodi u iskustvenost, snagu i sposobnost držanja koraka u susretu sa strancem koji te izvodi iz izolacije i zajedno prevladavate ograničenja koja su uzrokovana samo strahom od neuspjeha. No, ni muzika ni slikanje namaju ograničenja, naprotiv, to je bitka protiv samog sebe i u toj bitci uvijek gledamo u sunce. Dolazak novog, uzbudljivog, nepredvidivog ispunjenja milošću koje pod našim prstima raste i razvija se kao i mogućnost spoznaje naše dubine i interakcije sa svijetom oko nas prelivenog bojama. I ta mogućnost nas uvijek iznova iznenadi, jer promišljajući život iz dana u dan u ritmu postojanja postajemo bolji ljudi.”, navela je u predgovoru ovogodišnje izložbe članica LUT-a Snježana Mayer.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.