54. Trogirsko kulturno ljeto (26.8. – 1.9.): Uzbudljiv kraj kolovoza u Trogiru – provjerite program u nadolazećem tjednu

Program 54. Trogirskog kulturnog ljeta proteklog je tjedna još jednom pokazao svoju raznolikost i bogatstvo zahvaljujući održanim kulturnim i zabavnim događanjima.

Tjedan iza nas obilježila su dva folklorna nastupa koja su oduševila publiku. U utorak, 20. kolovoza, na Trgu Ivana Pavla II nastupila je folklorna plesna grupa “RŪTA” iz Latvije, donoseći dašak latvijske tradicije i kulture u Trogir.

U sklopu 3. Međunarodnog festivala folklora Split (20. – 24.8.), u petak 23. kolovoza održan je program na središnjem trgu u Trogiru, kojemu je prethodila promenada rivom i starim dijelom grada. Festival je uspio u svom cilju očuvanja i predstavljanja bogatstva narodne kulture iz različitih zemalja te uspostavljanja suradnje i razmjene iskustava među skupinama iz Hrvatske i inozemstva. Publika je imala priliku uživati u izvedbama FA Jedinstvo iz Splita, KUD-a Kvadrilja iz Trogira te inozemnih grupa iz Gruzije, Ukrajine, Sjeverne Makedonije, Australije (Aboridžini), Rumunjske, Meksika i Urugvaja. Kao domaćini u Trogiru

U četvrtak, 22. kolovoza, u prostoru Kneževog dvora održana je filmska večer u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Trogiru i Društva za zaštitu kulturnih dobara “Radovan”, a program je obuhvatio prikaz filmova “Kruno Quien” i “Orgulje i vatrogasci”.

Subota, 24. kolovoza, donijela je još jednu nezaboravnu Vatrogasnu feštu u parku Malarija. Uz glazbu benda Ljuta Kuća i ukusne dalmatinske specijalitete koje su pripremale lokalne udruge, mještani i posjetitelji proslavili su hrabrost i izuzetna postignuća DVD-a Trogir.

Tjedan je završio u nedjelju, 25. kolovoza, u kuli Kamerlengo gdje su se komičari iz SplickeScene (Ivica Lazaneo, Ante Travizi, Tomislav Primorac i Josip Skiljo) predstavili s novim showom “Slušaj ovo!”, donoseći smijeh i dobru atmosferu publici.

U Trogiru nas očekuje uzbudljiv završetak kolovoza s bogatim programom događanja u nadolazećem tjednu. Grad će biti ispunjen kulturnim, zabavnim i glazbenim manifestacijama koje će privući brojne posjetitelje i domaće stanovnike.

U ponedjeljak (26.kolovoza) u 21:00 sat Narodna glazba Trogir održava još jedan ljetni koncert u Gradskoj loži.

Dana 28. kolovoza 2024. (srijeda) na trifori palače Ćipiko u 20:30 sati održat će se Koncert “Trifora” u sklopu 5. Festivala klasične glazbe Trogir. Ovo je sedma obljetnica ovoga koncerta koji se održava u Trogiru na jednoj od najfascinantnijih pozornica u gradu, na trifori palače Ćipiko, a do sada sudjelovali članovi Udruge Trogirski glazbenici te solisti HNK Split te HNK Zagreb.

Ove godine nastupaju sopran–Nela Šarić, sopran–Maja Andrijolić, bariton– Joško Tranfić, violina–Dakica Sanko te klavir–Zoran Velić.

U srijedu također započinje trodnevni filmski maraton na otvorenom u kuli Kamerlengo uz Kino Mediteran. U 20:30 sati emitira se zabavna obiteljska animirana avantura koja slavi snagu prijateljstva: „Lisac i zečica spašavaju šumu“.

U četvrtak (29. kolovoza) u 21:00 sat na rasporedu je „Borderlands“ – akcijsko-avanturistička priča temeljena na popularnoj videoigri, a u petak (30.kolovoza) očekuje nas inspirativna humoristična drama „Uvijek postoji sutra“, redateljski prvijenac popularne talijanske glumice Paole Cortellesi,

U četvrtak (29. kolovoza) s početkom u 20:00 sati KUD Kvadrilja  priprema večer foklora na Trgu Ivana Pavla II.

U petak (30. kolovoza) u mjesto Žedno održava se Fešta ‘o teć na kojoj očekujte večer punu pjesme, plesa i zabave uz fantastičan splitski duo Matko i Brane, koji će vas svojim hitovima držati na nogama do kasnih noćnih sati. 

U impresivnoj kuli Kamelengo, posljednjeg dana kolovoza održava se koncert velike dive hrvatske glazbene scene – Zorice Kondža.

Istoga dana, subota (31. kolovoza) Trogirski glazbenici spremaju koncert „Večer filmske glazbe“, posljednji u sklopu 5. Festivala klasične glazbe Trogir. Koncert koji programom obuhvaća glazbu zabilježenu u hrvatskoj te kinematogafiji cijeloga svijeta, obuhvaćajući najpoznatije instrumentalne te vokalno instrumentalne teme filmova te songova svjetski poznatih mjuzikla.

Na Drveniku Velikom u subotu će biti predstavljanje knjige „Hrvatska vinska kultura“  Tanje Baran u ateljeu Tramontana.

U nedjelju, 1. rujna u 19:30 sati Produkcija Z u parku Malarija s predstavom „Put oko svijeta“ upoznaje djecu s kontinentima i njihovim karakteristikama kroz pjesmu i priču. Putem susreću devu, kapetana Kineza, polarnog medvjeda, klokana, dupine, papigu Aru, plesačice sambe…

Ovi događaji obećavaju sjajnu atmosferu u gradu, gdje će svaki kutak oživjeti zabavom i druženjem. Trogir će ovim programom na najljepši način zaključiti mjesec kolovoz!


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.