Impresivan line-up u Trogiru: KulaKula Festival, Sergej Ćetković, Magazin, Opera Selecta i još mnogo kazališta, kulture i zabave u sklopu 54. Kulturnog ljeta

U zadnjim danima srpnja, Trogir je domaćin brojnih događaja i manifestacija koje privlače posjetitelje u sve dijelove grada i otoka. Protekli tjedan bio je ispunjen raznovrsnim aktivnostima, a posebnu pažnju privukle su donatorske večeri organizirane od strane Udruge TOMS. U srijedu je u kuli Kamerlengo održan donatorski koncert klapa “Klape pivaju, a pisma liči”, dok je u petak na trogirskoj rivi održana akcija “Vinskom cestom do humanosti i dobrote”.

Uz prekrasan pogled na more u naselju Mastrinka održana je ribarska fešta na kojoj je energični bend Superfreaks zabavljao brojne domaće i strane posjetitelje svojim raznovrsnim repertoarom pjesama. U petak je započelo 11. izdanje Moondance Festivala, dvodnevnog festivala elektronske glazbe koji uključuje i krstarenje boat partyijem, after party, produkcijske radionice i MEETUP.

Subota je bila obilježena kulturnim događanjima na otocima Drvenik Veliki i Drvenik Mali. Na otoku Drvenik Veliki održan je koncert pučkih napjeva pučkih pjevača, dok je na Drveniku Malom odigrana predstava “Otvoreni brak” u izvedbi sjajnih glumaca, Matije Prskalo i Slavka Jurage. Trogirska karnevalska udruga “Rašpin Jute” u subotu je održala već tradicionalni ljetni karneval. Na trogirskoj se rivi pod maskama i kostimima plesalo i zabavljalo uz pratnju grupe Maestral.

Nedjelja je bila posvećena klasičnoj glazbi. U sklopu Festivala orgulja Trogir, jedan od najafirmiranijih hrvatskih glazbenih umjetnika Pavao Mašić održao je koncert u samostanu sv. Dominika. U Kneževom dvoru obilježena je 100. godišnjica smrti talijanskog skladatelja Giacoma Puccinija koncertom gudačkog kvarteta Bozzotti, sopranistice Maje Andrijolić i harfistice Edite Topić. U parku Malarija djeca svih uzrasta uživala su u lutkarskom mjuziklu “Av Av Avantura”, koji ih je naučio vrijednim lekcijama o empatiji i ljubaznosti.

U narednom tjednu 54. Trogirskog kulturnog ljeta posjetitelji mogu očekivati obilje kulturno zabavnih večeri.

Već u ponedjeljak, 29. srpnja, u sklopu festivala klasične glazbe Opera Selecta održava se programska poslastica za ljubitelje opere – koncert jedne od najperspektivnijih mladih sopranistica današnjice Serene Saenz. Na gala koncertu u kuli Kamerlengo uz nju će još biti i bariton Jaka Mihelač uz pratnju hrvatskog ansambla Acoustic Project Strings, a večer će upotpuniti dramski recital u izvedbi dramskog umjetnika Trpimira Jurkića.

Istoga dana naselje Plano slavi blagdan sv. Marte, a zabavni dio večeri održava se na sportskom igralištu uz koncert grupe Magazin. Jedna od najdugovječnijih grupa s ovih prostora svojim će plesnim hitovima zasigurno napraviti atmosferu za pamćenje. Ovaj glazbeni spektakl će biti popraćen lutrijom na kojoj možete osvojiti vrijedne nagrade, dobrom hranom i još boljim druženjem.

Ranije odgođena predstava Anđelke Stević Žugić “Šta me OPET snađe” održat će se u utorak u kuli Kamerlengo. U ovoj hit predstavi vrsna komičarka kreće u nezaustavljivu vožnju kroz emocionalni kaos u koji je upala nakon razvoda.

Istoga dana Narodna glazba Trogir na glavnom trgu održat će svoj ljetni koncert u 21:00 sat.

Ove srijede, posljednjeg dana srpnja, u prekrasnom ambijentu kule Kamerlengo nastupa istaknuti glazbenik i kantautor, miljenik publike diljem Hrvatske i susjednih zemalja, Sergej Četković. U godini obilježavanja svoje 25. godišnjice bogate karijere nastupit će u Trogiru uz svoje ljubavne, iznimno emotivne balade, bezvremenske pjesme i iskrenu emociju.

U četvrtak, 1. kolovoza, selimo se u park Malarija gdje se održava vesela i razigrana predstava “Petar Pan”. Dobro poznata priča o dječaku koji ne želi odrasti bit će ispričana u malo drugačijem, a opet istom obliku uz važnu poruku: “Svi mi odrastamo, ali je divno ostaviti dijete u sebi i veseliti se životu.”

Vikend je rezerviran za jedan od najboljih urbanih festivala na ovom području “KulaKula festival”. U tri dana (2.- 4. kolovoza) sedmo izdanje ovog boutique festivala, koji oduševljava eklektičnim lineup-om i vrhunskom produkcijom, na pozornicu impresivne Kule Kamerlengo dovodi sljedeća glazbena imena: URBAN&4, ZABRANJENO PUŠENJE, SENIDAH, BUČ KESIDI, NIKA TURKOVIĆ, ROUZI, DANI, EDO MAAJKA i KENI NIJE MRTAV.

Vikend na otoku Drvenik Veliki također će obogatiti kulturna događanja. U subotu se održava otvaranje izložbe „Navigando“ Vedrana Karadže u zgradi mjesnog odbora, dok će u nedjelju u crkvi sv. Jurja biti održan koncert Tri soprana ONE: Mima Karaula, Mia Domaćina Topalušić i Ana Zebić Koste.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.