Novi festival „Majstori gitare“ dovodi renomirane glazbenike iz svijeta klasične gitare u grad majstora – Trogir

Trogir će ovog rujna postati središte vrhunskih gitarističkih izvedbi zahvaljujući festivalu Majstori gitare, koji se održava u sklopu tradicionalnog 54. Trogirskog kulturnog ljeta. Organiziran u suradnji s Udrugom splitskih gitarista – GitaraSt, ovaj festival pružit će domaćoj i stranoj publici uvid u bogatstvo hrvatske i svjetske gitarističke scene. Ulaz na oba koncerta je besplatan.

Festival započinje 2. rujna u Kneževom dvoru u 20:00 sati koncertom jednog od najistaknutijih gitarista svoje generacijePetrita Çekua. Çeku, koji redovito nastupa na najprestižnijim svjetskim pozornicama i osvaja nagrade na međunarodnim natjecanjima, izvest će repertoar koji uključuje klasike velikih skladatelja poput F. Carullija, C. Debussyja i J. Rodriga.

Festival se nastavlja 6. rujna (u 20:00 sati) u Kneževom dvoru, kada će publika imati priliku uživati u izvedbi Filipa Miškovića, mladog virtuoznog gitarista iz Kaštela. Mišković, koji je već osvojio više od 40 prvih nagrada na natjecanjima diljem svijeta, svojom će virtuoznošću zasigurno oduševiti sve prisutne.

Ovaj festival predstavlja jedinstvenu priliku za ljubitelje gitare da dožive nastupe svjetski priznatih umjetnika u čarobnom ambijentu Trogira.
* U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u Kantunu kulture Trogir.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.