Provjerite ovotjedni program 54. Trogirskog kulturnog ljeta (19. – 25.8.): Folklor, jazz, Vatrogasna fešta, stand – up show…

Trogir je u središnjem dijelu kolovoza postao prava kulturna pozornica, ugostivši protekli tjedan tri izvrsne kazališne predstave. U mjesto Plano odigrana je dramska predstava „Roko i Cicibela“ koja je oduševila velik broj posjetitelja i mještana. U srijedu je u parku Malarija održana dječja lutkarska predstava “Igra za jednu glavu i dvije ruke”, koja je kroz niz nestašluka i dilema povela djecu u čarobnu avanturu propitivanja i učenja kako razmišljati vlastitom glavom.

U nedjelju je u Kantunu kulture Trogir odigrana hit komedija kazališta Moruzgva „Prekid preko veze“. Ova neodoljiva komedija oduševila je i odvela publiku u svijet neobične agencije specijalizirane za iznimno teške razgovore o prekidu.

Na otoku Drvenik Veliki predstavljena je izložba slika „Plodovi mora“ Marija Lena Hornstein Tomić. U ateljeu Tramontana, posjetitelji su imali priliku uživati u seriji fotografija snimljenih u Drveniku i Zagrebu, a koje na originalan način povezuju prirodu i grad: “Jer grad u nama preostaje, no priroda nas obuzima”.

U petak je u čarobnom ambijentu Kneževa dvora održana glazbeno –  scenska večer poezije Mirka Slade – Šilovića: Ca odzvanja s neba! Publika je uživala u magičnom spoju stihova, glazbe i emocija.

Predivna večer, ispunjena pravim dalmatinskim ugođajem i sjajnom atmosferom, bila je u subotu na Drveniku Malom na tradicionalnoj fešti Zvizda mora. Klapa Canzona oduševila je mještane i posjetitelje, a fešta će se pamtiti po druženju, zabavi i svježim morskim delicijama.

Trogirska riva u nedjelju je bila centar obiteljske zabave zahvaljujući programu „Family Disco“. Interaktivan program sa maskotama zabavio je brojnu djecu i roditelje.

Tjedan pred nama obilježit će dva folklorna nastupa. U utorak, 20.8. s početkom u 19:00 sati na Trgu Ivana Pavla II nastupa folklorna plesna grupa “RŪTA” iz Latvije, donoseći dašak latvijske tradicije i kulture u naše krajeve.

U sklopu 3. Međunarodnog festivala foklora Split (20. – 24.8.), u petak 23.kolovoza s početkom u 20:00 sati program se održava na središnjem trgu u Trogiru. Cilj festivala je očuvanje i predstavljanje bogatstva i baštine narodne kulture iz različitih zemalja te uspostavljanje suradnje i razmjene iskustava među skupinama iz Hrvatske i inozemstva. Na festivalu ove godine sudjeluju inozemne grupe iz Gruzije, Ukrajine, Sjeverne Makedonije, Australije (Aboridžini), Rumunjske, Meksika i Urugvaja.

U četvrtak, 22. kolovoza u 20:00 sati prostor Kneževog dvora postaje svojevrsno kino u kojem će se prikazati film „Orgulje i vatrogasci“

U petak, 23. kolovoza na otoku Drvenik Veliki u crkvi sv. Jurja s početkom u 20:00 sati publika će imati priliku uživati u jazz koncertu „Soulnation“ Agnieszke Hekiert.

Ove godine DVD Trogir priprema još jednu nezaboravnu Vatrogasnu feštu, koja će se održati u subotu, 24. kolovoza u parku Malarija. Zabava je osigurana uz bend Ljuta Kuća koji nastup započinje oko 21:00 sat, a dalmatinske specijalitete pripremat će udruge sa područja Trogira. Svi su pozvani na feštu kojom slavimo hrabrost i izuzetna postignuća DVD-a Trogir u području zaštite od požara te humanog djelovanja u zajednici!

U nedjelju, 25 kolovoza se selimo u kulu Kamerlengo gdje će ekipa iz SplickeScene (Ivica Lazaneo, Ante Travizi, Tomislav Primorac i Josip Skiljo) predstaviti novi show „Slušaj ovo!“

Očekuje nas tjedan ispunjen kulturnim i zabavnim događanjima, pa ne propustite priliku uživati u bogatom programu koji nudi 54. Trogirsko kulturno ljeto.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.