Sutra započinje TRAG festival u Trogiru u Kantunu kulture!

Najavljujemo sutrašnju prvu večer TRAG festivala koja započinje od 19:00 sati u Kantunu kulture, renoviranom i rekonstruiranom nekadašnjem trogirskom „starom kinu“, koje je sada moderni kulturno-edukacijski centar s bogatim kulturnim programom.

Na prvoj večeri nastupit će Daske, ŽEN i Doringo!

DASKE su novoosnovani tročlani band iz Splita. Debitantski album „Balkraft“ objavili su 2022.g. Svoj glazbeni izričaj u jednom intervju duhovito su opisali kao „dalmatinski doom-lounge-grunge“. Ovaj izvrstan album nije previše koncertno promoviran, tako da je ovo dobra prilika za upoznavanje s njihovim materijalom!

ŽEN je audio-vizualni indie sastav, nastao u Zagrebu krajem 2009. godine. Bend je održao oko 400 koncerata širom Europe, od Grčke do Estonije, od Francuske do Bugarske. Njihove pjesme emitirane su u programima mnogih radija, između ostalog KEXP Seattle i londonskog BBC radija. Objavile su albume “I Onda je sve počelo” (2013.), “Jantar” (2015.), “Sunčani ljudi” (2017.) i album remiksa “Blender” (2020.). Novi album izlazi ove godine (uskoro?), a najavile su ga već singlom “Nedamise”.

DORINGO je instrumentalni prog-rock sastav raznovrsnog zvuka, s elementima etno glazbe, psihodelije, math-rocka, surfa… Doringova glazba vodi slušatelja na zemljopisno putovanje, pa je tako dobila i etiketu “geo rock”, uz već uobičajeni “world music”. Ovi sjajni glazbenici objavili su dosada albume “Infography” (2017.), “Gužva u svemiru” (2020.) i “Budem budem” (2021.).

Informacije o eventualnom popratnom programu, kao i sve ostale informacije o festivalu, pratite TRAG na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/trag.festival

https://www.instagram.com/trag.festival

Ulaznice:

www.entrio.hr/event/trag-festival-19085


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.