Trogir se predstavio na svjetskom turističkom sajmu WTE (World Tourism Event) u Torinu, posvećen UNESCO baštini

Turistička zajednica grada Trogira u suradnji sa Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije od 21.-23. rujna sudionik je 14. izdanja Svjetskog turističkog sajma (WTE 2023) specijaliziranog za gradove i destinacije koji se nalaze na listi svjetske baštine UNESCO-a. Sajam se održava u Torinu upovijesnoj palači, a ujedno i najvažnijem nacionalnom muzeju talijanskog Risorgimenta – „Palazzo Carignano“.

WTE 2023 idealna je prilika za međunarodnu promociju Trogira kao grada koji, osim graditeljskih remek-djela, njeguje tradiciju majstorstva od antičkih vremena do danas, a priliku za upoznati trogirsku baštinu, koja je pod UNESCO zaštitom još od 1997. godine, imali su posjetitelji sajma, kao i turistički predstavnici, agencije i organizacije iz cijeloga svijeta koje djeluju u sferi turizma i kulture. Jedan od glavnih ciljeva sajma je predstavljanje i promocija sporijeg, emocionalnog i svjesnog putovanja s ciljem povećanja izvrsnosti održivog kulturnog turizma UNESCO-vih odredišta.

Grad Trogir uspio je dočarati svoje kulturološko bogatstvo i značaj u turističkim tokovima, a kroz predavanja i seminare usvojena su znanja o suočavanju s izazovima koje nameće očuvanje i turističko valoriziranje kulturne baštine, prilagodbi života lokalne zajednice te edukaciji budućih generacija o upravljanju svjetskom kulturnom baštinom.


Objavljeno

u

autor/ica

Oznake:

This site is registered on wpml.org as a development site.